Digital markedsføring

Digital markedsføring

Digital markedsføring er en form for markedsføring som bruker digitale teknologier, som internett, sosiale medier, mobiltelefoner og andre elektroniske enheter, for å nå ut til potensielle og eksisterende kunder. Dette kan gjøres gjennom en rekke forskjellige kanaler, inklududere e-postmarkedsføring, sosiale medier, innholdsmarkedsføring, søkemotoroptimalisering, displayannonsering og mobile annonsering.

Kontakt oss

Hvorfor digital markedsføring

Markedsføring digitalt er nyttig for bedrifter fordi det gir dem muligheten til å nå ut til et stort antall mennesker på en effektiv måte. Det er også en kostnadseffektiv måte å markedsføre seg på, siden bedriftene kan spesifisere målgruppen de vil nå og kun betale for annonseringen når noen faktisk klikker på annonsen. Dette gjør det mulig for bedrifter å få mest mulig ut av markedsføringsbudsjettet sitt.

 

Markedsføring digitalt kan brukes til å gjøre mange forskjellige ting, inkludert å øke bevisstheten om bedriften og merkevaren, å øke salget av produkter eller tjenester, å bygge relasjoner med kundene og å samle inn data om kunder og deres preferanser.

Historien om digital markedsføring i Norge

Historien om digital markedsføring i Norge går tilbake til 1990-tallet, da internett begynte å bli mer tilgjengelig for folk flest. På den tiden var det vanlig å se enkle nettsider som inneholdt litt informasjon om bedriften og kontaktdetaljer. Etter hvert som internett utviklet seg og flere mennesker begynte å bruke det, begynte også bedriftene å se mulighetene for å markedsføre seg på nettet. De begynte å lage mer avanserte nettsider og å bruke e-postmarkedsføring for å nå ut til kundene sine.

 

I løpet av 2000-tallet begynte sosiale medier å dukke opp, og dette åpnet for enda flere muligheter for digital markedsføring. Bedrifter begynte å opprette Facebook-sider og Instagram-kontoer for å nå ut til kundene sine på disse plattformene, og de begynte også å bruke annonseformater som Facebook-annonser og Google AdWords for å nå ut til en enda større målgruppe.

 

Markedsføringsbyrå -
Lei inn markedsføring!

GRATIS VURDERING! 

Få tilgang til eksperter og de beste verktøyene innen hvert felt av moderne markedsføring. Vi er en totalleverandør som besitter ledene tekonologi og kunnskap som gir din bedrift optimal vekst.  

Få dine egne kostnadbesparende spesialiserte markedsførere – eller en egen markedsavdeling – som jobber for deg.